čtvrtek 13. února 2014

Buchtičky z jablečné mouky


Buchtičky z jablečné mouky


Základní recept na jednu buchtičku

1) Ke dvěma plným lžícím jablečné mouky přidáme jedno vajíčko a vyšleháme.  

2) Směs nalejeme do malé zapékací misky tzv.kokotky, kterou vymažeme máslem a vysypeme kokosem, oříšky nebo čímkoli dle libosti.
mističku vymažte máslem/olejem a vysypte kokosem, oříšky apod.
zleva: jabl.mouka + banán, jabl.mouka + kiwi, jabl.mouka + vajíčko a kakao

3) Buchtičky je možné připravit jako rychlovku v mikrovlné troubě (cca 2 - 3 minuty), stejně dobře je můžete upéct klasicky v troubě (cca 20 minut). Časy jsou orientační v závislosti na množství a nádobě, ve které pečete. Osvědčená kontrola je zapíchnout špejli a pokud se těsto nelepí, je hotovo. 

4) Ihned po upečení vyklopte a nechte odpařit přebytečnou vlhkost. 

5) Podávejte nejlépe ještě "teplé".


 - Z mouky lze také upéct klasický korpus/"piškot" a ozdobit dle libosti


- Vajíčko můžete nahradit jedním menším banánem či kiwi. (Výsledek se liší chutí i konzistencí, viz.obrázek)
místo vajíčka banán

místo vajíčka kiwi

s vajíčkem




- POZOR, do mouky nikdy nesmí přijít voda ani jiná tekutina, kromě oleje - buchta by se neupekla, byla by z ní jen kaše (už buchtička z kiwi je "na hraně".)

- Mouka samotná již obsahuje malé množství kypřícího prášku, budete li ale do těsta cokoli přídávat - ovoce, oříšky, čokoládu apod., je potřeba přidat trošku kypřícího prášku navíc


S hotového korpusu (recept je na obalu mouky) můžete také vytvořit malé ježečky (popř.kompletní vosí hnízda, recept zde

Postup: Těsto rozmělněte do mísy, přidejte hrst nasekaných ořechů, trochu rumu, kousek másla cca 5dkg a trochu skořice a kakao. Vypracujte těsto, které bude držet pohromadě a bude spíše tužší.


ježečci z korpusu z jablečné mouky


TIP: Více receptů z jablečné mouky najdete přímo na stránkách www.jablecnamouka.cz
         Mouky koupíte ve zdravých výživách a brzy i na našem zaječím eshopu.

Žádné komentáře:

Okomentovat