Základní recept na jednu buchtičku
1) Ke dvěma plným lžícím jablečné mouky přidáme jedno vajíčko a vyšleháme.
2) Směs nalejeme do malé zapékací misky tzv.kokotky, kterou vymažeme máslem a vysypeme kokosem, oříšky nebo čímkoli dle libosti.
mističku vymažte máslem/olejem a vysypte kokosem, oříšky apod.
|
zleva: jabl.mouka + banán, jabl.mouka + kiwi, jabl.mouka + vajíčko a kakao |
3) Buchtičky je možné připravit jako rychlovku v mikrovlné troubě (cca 2 - 3 minuty), stejně dobře je můžete upéct klasicky v troubě (cca 20 minut). Časy jsou orientační v závislosti na množství a nádobě, ve které pečete. Osvědčená kontrola je zapíchnout špejli a pokud se těsto nelepí, je hotovo.
4) Ihned po upečení vyklopte a nechte odpařit přebytečnou vlhkost.
5) Podávejte nejlépe ještě "teplé".
- Z mouky lze také upéct klasický korpus/"piškot" a ozdobit dle libosti
- Vajíčko můžete nahradit jedním menším banánem či kiwi. (Výsledek se liší chutí i konzistencí, viz.obrázek)
místo vajíčka banán |
místo vajíčka kiwi |
s vajíčkem |
- POZOR, do mouky nikdy nesmí přijít voda ani jiná tekutina, kromě oleje - buchta by se neupekla, byla by z ní jen kaše (už buchtička z kiwi je "na hraně".)
- Mouka samotná již obsahuje malé množství kypřícího prášku, budete li ale do těsta cokoli přídávat - ovoce, oříšky, čokoládu apod., je potřeba přidat trošku kypřícího prášku navíc.
S hotového korpusu (recept je na obalu mouky) můžete také vytvořit malé ježečky (popř.kompletní vosí hnízda, recept zde
ježečci z korpusu z jablečné mouky |
TIP: Více receptů z jablečné mouky najdete přímo na stránkách www.jablecnamouka.cz
Mouky koupíte ve zdravých výživách a brzy i na našem zaječím eshopu.
Žádné komentáře:
Okomentovat