středa 29. července 2015

Thajská polévka s černými nudlemi


Thajská polévka s černými rýžovými nudlemi
1l kuřecího vývaru
1 konzerva kokosového mléka
hrst čerstvého koriandru
Jarní cibulka, najemno nakrájená i se zelenou částí
Cibule, na drobno
1 rajče, na kostičky
2 stroužky česneku, nastrouhané
1 chilli paprička, na drobno
1/2 cukety, na malé kostičky
1 lžička čerstvého zázvoru, nastrouhaný
limetová šťáva na dochucení
sůl
kuřecí maso z přípravy vývaru, krevety nebo tofu
rýžové nudle

1) V hrnci krátce na oleji osmahněte cibuli s česnekem a chilli papričkou.  


2) Vzápětí přidejte jarní cibulku, rajče, cuketu a zázvor. Nechte chvíli orestovat a rozvonět. 


3) Zalejte vývarem a kokosovým mlékem. 


4) Přidejte natrhaný koriandr, sůl a limetovou šťávu dle chuti. 


5) Ke konci vaření přidejte již hotové maso, krevety nebo tofu a nechte společně ještě chvíli povařit. Polévku ale nevařte příliš dlouho, aby zelenina, především cuketa, zůstala ještě lehce křupavá. 


6) Rýžové nudle připravte dle návodu. Libovolné množství vařených nudlí dejte na talíř a zalejte horkou polévkou. 





TIP: Nudle do polévky přidávejte až těsně před podáváním, jinak v polévce nevzhledně nabobtnají.

Žádné komentáře:

Okomentovat