čtvrtek 30. července 2015

Tapioca pudink se šlehačkou a flambovanými třešněmí

Tapioca pudink
4 porce, 20 minut

Tapioca pudink
1/4 hrnku tapioka perel
3/4 hrnku vody
1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
1 lžička vanilky
3 lžíce třtinového cukru

Na ozdobu
200g třešní
malý panák tvrdého alkoholu
2 lžíce cukru
šlehačka 

1)  Všechny ingredience na pudink dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. To trvá cca 10 minut, dokud většina kuliček nezprůhlední.

2)  Přelejte pudink do sklenic a nechte vychladnout.

3)   Třešně vypeckujte a nakrájejte na půlky. Dejte na pánev, zasypte troškou cukru a opékejte, dokud se cukr nerozpustí.

4)  Opatrně a po troškách přilejte alkohol a pomocí delší špejle třešně „zapalte“. Alkohol se vypaří a na třešních vytvoří jemnou karamelovou strukturu.

5)  Na vychlazený pudink poklaďte šlehačku a flambované třešně nebo jakékoli jiné ovoce.

1 komentář: