Kokosová panna cotta s pečenými švetskami a kaštanovým přelivem |
Na 4 porce
40g kokosového krému Renuka (pro intezivnější kokosovou chuť klidně i trošku více)
3 lžíce sirupu z agáve (nebo medu)
1 lžička agarových vloček
2 švestky
1 lžička skořice
1/2 lžičky vanilky
(1 cl Amaretta)
snítky máty
1) Kokosový krém rozpusťte ve 160ml vody, tím vznikne kokosové mléko.
2) 200ml mléka vlijte do rendlíčku, zahřejte na bod těsně pod varem a přisypte agarové vločky. Míchejte, dokud se vše dobře nerozpustí. Přidejte vanilku a oslaďte podle chuti.
3) Nachystejte si libovolné formičky nebo mističky
a hmotu do nich vlijte.
4) Dejte vychladit do ledničky na alespoň 2 hodiny,
nejlépe přes noc.
5) Do pekáčku dejte vypeckované švestky nakrájené
na měsíčky, zalijte je trochou Amaretta a podlijte lehce vodou, posypte skořicí
a dejte péct na 15 minut na 160°C.
6) V rendlíku rozehřejte 50 g kaštanového pyré
se zbytkem kokosového mléka a vytvořte polevu.
7) Panna cottu servírujte vyklopenou nebo v
mističce s pečenými švestkami přelité kaštanovou polevou a snítkou máty.
TIP: Pokud nemáte
agar, klidně použijte želatinu. Ovocným variacím se meze nekladou! :)
Autorkou receptu i fotografie je Jana, nutriční gastronomka ZÁSADNĚ ZDRAVĚ
Žádné komentáře:
Okomentovat