Nudle Udon s hlívou ústřičnou |
150 g tapiokové mouky (+ půl lžičky na směs s tamari)
50 g špaldové mouky
90 ml teplé vody
150 g hlívy ústřičné
8 malých růžiček brokolice
2 lžíce sezamového oleje
1 větší mrkev
1 malá červená cibule
1 stroužek česneku
1 lžička sezamových semínek
4 lžíce tamari
3 lžíce javorového sirupu
½ čerstvé chilli papričky
Postup:
2) Dejte vařit vodu, osolte ji vhoďte nudle.
Jakmile vyplavou na hladinu, počkejte ještě minutku, dvě a vyndejte je, jsou
hotové.
3) Hlívu nakrájejte na proužky a na sezamovém oleji
orestujte. Dejte stranou.
4) Růžičky brokolice uvařte v páře do křupava (5-10
minut, podle velikosti).
5) Cibuli nakrájejte na klínky, česnek na plátky a
mrkev na šikmé tenké hranolky a orestujte na zbytku oleje.
6) Nasekejte chilli papričku a přidejte k zelenině.
7) K cibuli a mrkvi nalijte směs z tamari,
javorového sirupu a ½ lžičky tapioku, přidejte okapané nudle a společně s brokolicí
dobře promíchejte.
8) Přihoďte orestovanou hlívu, lehce spojte s
nudlemi a zeleninou a podávejte.
9) Na závěr posypte sezamovými semínky, zakápněte
sezamovým olejem a případně dozdobte růžičkou zbylé brokolice.
TIP: Tapiokový (někdy zvaný Maniokový) škrob k nám dováží firma The House of Brazil a můžete jej zakoupit i na našem eshopu zde
Autorkou receptu i fotografie je nutriční gastronomka Jana z projektu Zásadně zdravě
Ty vypadají skvěle! Někdy vyzkouším :)
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm