neděle 2. listopadu 2014

Teffová polenta s pečenými lilky

Teffová polenta s pečenými lilky
     2 porce, 35 minut

     1 hrníček světlého teffu 
     3 hrníčky vody
     1 hrníček ovesného mléka
     1 lžíce drceného tymiánu
     2 stroužky česneku
     2 lžíce olivového oleje
     půl lžičky soli, mletý černý pepř

2 střední lilky
2 vetší cibule
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce tamari
2 lžíce umeocta
sůl, pepř 

1) Troubu rozehřejeme na 200°C, lilky pokrájíme na větší kusy, cibule na osminky a ve větší míse vše dobře promícháme spolu s marinádou z oleje, tamari omáčky a umeocta. 

2) Lehce dosolíme, opepříme a pečeme přibližně 30 minut (v průběhu pečení lilky s cibulí několikrát promícháme), dozlatova.

 3) V průběhu pečení si připravíme teffovou polentu. Vodu spolu s ovesným mlékem vlijeme do kastrůlku se silnějším dnem, přidáme olej, tymián i prolisovaný česnek. Osolíme a opepříme. 

4) Jakmile se začne tekutina vařit, pomalu přisypeme hrníček teffu, za stálého míchání metličkou. Necháme projít varem, stáhneme plamen na minimum a pod poklicí necháme pomalu dusit 20 minut, dokud nevsákne všechnu vodu. Během vaření teff několikrát zkontrolujeme a prošleháme metličkou

5) Servírujeme s pečenými lilky nebo jinou oblíbenou zeleninou.



Autorkou receptu i fotografie je Daniela z blogu GOOD MOOD SPOON

Žádné komentáře:

Okomentovat