Teffová polenta s pečenými lilky |
2 porce, 35 minut
1 hrníček světlého teffu
3 hrníčky vody
1 hrníček ovesného mléka
1 lžíce drceného tymiánu
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
půl lžičky soli, mletý černý pepř
2 střední lilky
2 vetší cibule
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce tamari
2 lžíce umeocta
sůl, pepř
1) Troubu rozehřejeme na 200°C, lilky pokrájíme na větší kusy, cibule na
osminky a ve větší míse vše dobře promícháme spolu s marinádou
z oleje, tamari omáčky a umeocta.
2) Lehce dosolíme, opepříme a pečeme
přibližně 30 minut (v průběhu pečení lilky s cibulí několikrát promícháme),
dozlatova.
4) Jakmile se začne
tekutina vařit, pomalu přisypeme hrníček teffu, za stálého míchání metličkou.
Necháme projít varem, stáhneme plamen na minimum a pod poklicí necháme pomalu
dusit 20 minut, dokud nevsákne všechnu vodu. Během vaření teff několikrát
zkontrolujeme a prošleháme metličkou
5) Servírujeme s pečenými lilky nebo jinou oblíbenou zeleninou.
Autorkou receptu i fotografie je Daniela z blogu GOOD MOOD SPOON
Žádné komentáře:
Okomentovat