Nepečené košíčky s třešňovým krémem |
Korpus
- 100gr vypeckované datle
- 40gr kokosová mouka
- 2 lžičky
kokosového oleje
Krém
- 150gr vypeckovaných třešní
- 1/3 hrnku (40 gr) kešu ořechů (předem namočených cca 2 hodiny)
- 1 lžíce panely (volitelné)
- 2 lžičky
baobabu
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 lžička
čerstvé citrónové šťávy
2) Do ní
vmícháme kokosovou mouku a kokosový olej a zpracujeme v pevnou hmotu. Tu rozdělíme na 4 díly a každý díl
natlačíme do kruhové formičky o průměru 10 cm. Dáme zamrazit na
30 minut.
3) Vypeckované
třešně dáme do mixéru společně s kešu (slijeme předtím vodu a necháme
okapat).
4) Přidáme
baobab, panelu, rozpuštěný
kokosový olej (vše by mělo
být pokojové teploty) a trochu citrónové šťávy a mixujeme do vytvoření hladkého krému.
5) Krém rozdělíme do košíčků, ozdobíme libovolným ovocem
a ponecháme v lednici až do podávání.
Autorkou receptu i fotografie je Kašulka z blogu histaminovakasulka.com
Žádné komentáře:
Okomentovat