Mangový páj v kokosové krustě |
•
70 gr kokosové mouky
•
2 vejce
•
špetka soli
•
100 gr másla
•
1 lžíce medu
Náplň
300 gr sójového jogurtu s mango příchutí (či
jiným jogurtem)
1 velké zralé mango (nebo 2 menší, abyste měli 200 gr mango pyré+ kousky
na ozdobu)
5 gr agar prášku (nebo množství dle instrukcí na vašem balení na
0,5 litru tekutiny)
pekanové ořechy
na dozdobení
2) Vejce
utřeme se změklým máslem a medem, přidáme špetku soli a
kokosovou mouku. Vymícháme v pevné těsto, které bude trochu lepivé. Těsto nebudeme do formy válet,
ale natlačíme jej navlhčenýma rukama rovnoměrně tak, abychom měli cca 1 cm přesahující okraje na náplň.
3) Propícháme vidličkou a dáme na 9-10 minut
péct.
4) Mango oloupejte a odkrojte asi 200 gr, které rozmixujte na pyré. Pyré
vložte do hrnce, vmíchejte agar prášek a nechte přijít k varu. Jakmile začne vařit,
odstavte a za občasného
míchání nechte chvíli chladnout. (Pokud používáte vločky, je potřeba vločky předem namočit do trošky studené vody a
teprve poté uvařit
s pyré.)
5) Jakmile se pyré trochu ochladí, vmíchejte sójový jogurt a dobře promixujte.
6) Připravený krém vetřete do vychladlého korpusu a
dozdobte kousky manga a pekanovými ořechy. Nechte v lednici alespoň 1 hodinu ztuhnout.
Autorkou fotografií i receptu je Kašulka z blogu histaminovakasulka.com
Žádné komentáře:
Okomentovat