Cuketový krém s fazolí černé oko a uzenými kešu |
1 kg mladé
cukety (850 gr oloupané dužiny)
1 cibule
2 stroužky česneku
2 stroužky česneku
2 stonky řapíkatého
celeru
hrst čerstvé
bazalky
2 lžíce
oleje
1 lžička
himalájské soli, špetka pepře, 1 lžička mletého
kmínu
100 gr
fazole černé oko (240 gr uvařené fazole)
2 lžíce
kešu másla
Zauzené kešu
100 gr kešu ořechů
1 lžička koření uzená
paprika
1 vrchovatá lžička kešu
másla
sůl
1) Fazole si
uvaříme předem do měkka. Cibuli
a česnek očistíme, nakrájíme na drobno a
osmahneme na rozpáleném oleji cca 5 minut.
2) Přidáme
nakrájený celer. Cuketu očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Přidáme k zeleninové směsi,
zalijeme cca 1 litrem vody a přidáme koření (sůl, bazalka,
pepř, kmín). Vaříme do změknutí
cukety (max 30 minut).
3) Při vaření polévky
by se část vody měla vyvařit, vodu
doplníme na závěr podle požadované konzistence polévky.
4) Uvařenou
zeleninu rozmixujeme na hladký krém a vmícháme kešu máslo. Přidáme uvařenou
fazoli, případně dosolíme. Na talíři přidáme
trochu zauzených kešu.
Zauzené kešu
1)
Mezitím si připravíme
kešu ořechy. Troubu rozehřejeme na
180°C. Máslo smícháme s kořením a přidáme kešu.
Promícháme, aby se co nejvíce obalily.
2)
Dáme péct na 10-15 minut, hlídáme, aby nám ořechy nezačaly černat.
Autorkou receptu i fotografie je Kašulka z blogu histaminovakasulka.com
Žádné komentáře:
Okomentovat