úterý 30. září 2014

Cuketový krém s fazolí černé oko a uzenými kešu


Cuketový krém s fazolí černé oko a uzenými kešu
1 kg mladé cukety (850 gr oloupané dužiny)
1 cibule
2 stroužky česneku
2 stonky řapíkatého celeru
hrst čerstvé bazalky
2 lžíce oleje
1 lžička himalájské soli, špetka pepře, 1 lžička mletého kmínu
100 gr fazole černé oko (240 gr uvařené fazole)
2 lžíce kešu másla

Zauzené kešu
100 gr kešu ořechů
1 lžička koření uzená paprika
1 vrchovatá lžička kešu másla
sůl
1) Fazole si uvaříme předem do měkka. Cibuli a česnek očistíme, nakrájíme na drobno a osmahneme na rozpáleném oleji cca 5 minut.
2)  Přidáme nakrájený celer. Cuketu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme k zeleninové směsi, zalijeme cca 1 litrem vody a přidáme koření (sůl, bazalka, pepř, kmín). Vaříme do změknutí cukety (max 30 minut).
3) Při vaření polévky by se část vody měla vyvařit, vodu doplníme na závěr podle požadované konzistence polévky.
4)  Uvařenou zeleninu rozmixujeme na hladký krém a vmícháme kešu máslo. Přidáme uvařenou fazoli, případně dosolíme. Na talíři přidáme trochu zauzených kešu.

Zauzené kešu
1)   Mezitím si připravíme kešu ořechy. Troubu rozehřejeme na 180°C. Máslo smícháme s kořením a přidáme kešu. Promícháme, aby se co nejvíce obalily.
2)   Dáme péct na 10-15 minut, hlídáme, aby nám ořechy nezačaly černat.



Autorkou receptu i fotografie je Kašulka z blogu histaminovakasulka.com

Žádné komentáře:

Okomentovat