Fazolové brownies |
2 hrnky uvařených fazolí
1 zralý a měkký banán
1 hrnek celozrnné špaldové mouky (ve variantě bez
lepku mouku rýžovou nebo mandlovou)
1 hrnek mandlového mléka nebo mléka
2 lžíce kokosového oleje
1 lžíce vanilkového extraktu
1/3 hrnku kvalitního bio kakaa
1/3 hrnku kokosového cukru
1 lžička kypřícího prášku
1 lžička jedlé sody
špetka mořské soli
čokoláda na vaření
mleté pistácie
1) Fazole rozmixujeme
ponorným mixérem spolu s mlékem, banánem a kokosovým olejem i cukrem na hladký
krém.
2) Mouku důkladně smícháme s kakaem, se sodou i práškem do pečiva,
lehce osolíme a opatrně vařečkou promícháme s tekutou částí, aby nevznikly
hrudky.
3) Nakonec vmícháme vanilkový extrakt a těsto nalijeme do pečící formy
(ideálně 30x40cm) vyložené pečícím papírem.
4) Pečeme na 180°C 30 minut, dokud není povrch brownies zcela matný.
5) Čokoládu na vaření rozpustíme nad parní lázní a zlehka rozetřeme na
zchladlé brownies. Nakonec zasypeme drcenými pistáciemi.
Autorkou receptu i fotografie je Daniela z veganského blogu goodmoodspoon.com
Žádné komentáře:
Okomentovat