středa 24. června 2015

Sýrové bochánky s quinoou

Sýrové bohánky s quinoou
- 2 šálky uvařené quinoi (cca půl hrnku nevařené)
- 3/4 šálku tvrdého aromatického sýra dle vlastní chuti
- 2 vejce
- 2 jarní cibulky
- 1 stroužek česneku, mletý
svazek pažitky, najemno nasekaný
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 hrnku strouhanky 

1)   Všechny přísady dejte do jedné mísy a důkladně smíchejte. Směs by měla být lehce lepivá a měla by dobře držet při sobě.

2)  Pro tvorbu bochánku použijte plech na muffiny. Jednotlivé „mističky“ vymažte máslem a natlačte do 2/3 připravenou směsí.

3)  Pečte cca 20 – 30 minut při 200°C, dokud bochánky lehce nezezlátnou.

4)  Po vyjmutí z trouby bochánky vyklopte a nechte odpařit přebytečnou vlhkost. Podávejte ještě horké – samostatně nebo jako přílohu k zeleninovéhu salátu či omáčce.

2 komentáře:

  1. Recept vypadá dobře, určitě vyzkouším. Jenom nemám ráda hrnkové recepty. Navíc když je uvedené: 2 ŠÁLKY uvařené quinoi (cca 1/2 HRNKU nevařené).
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, v tomto případě nemusí být poměr surovin úplně přesný, povede se Vám to i když bude quinoi o trošku méně nebo více. Poměry však odpovídají. Dva hrnky uvařené quinoi opravdu odpovídají půl hrnku nevařené. Myslím, že hrnky jsou plus mínus všude stejně velké - nebereme li ty s obsahem 0,5 litru :-)

      Vymazat