čtvrtek 25. června 2015

Slaný koláč s kaštany a karamelizovanou cibulkou

Slaný koláč s kaštany a karamelizovanou cibulkou
300g cibule
40g másla
cca 300g listového těsta
150g oloupaných, restovaných kaštanů
2 lžíce octu balsamico
40g kozího sýra
čerstvý tymián 

1)  Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká půlkolečka. V hrnci rozpusťte máslo a přidejte cibuli. Tu orestujte nejprve zprudka, než chytne lehce nazlátlou barvu. Poté oheň ztlumte na minimum a opékejte ještě cca 1 hodinu. Buďte trpěliví, čím déle a pomaleji se bude cibulka péct, tím úžasnější karamelovou chuť bude mít. Neměla by být cítit spáleně.

2)   K hotové cibulce přidejte na půlky nakrájené kaštany, balsamico a dvě minuty orestujte společně.

3)  Rozválejte listové těsto, dejte na plech a pokryjte směsí z cibule a kaštanů.

4)  Pečte cca 20 minut na 200°C.

5)  Po vyjmutí z trouby ozdobte rozdrobeným sýrem a lístky tymiánu. Podávejte ještě horké.





TIP: K úplné dokonalosti tento recept dovede jedině s domácím listovým těstem. Věřte, není vůbec složité! Perfektní recept najdete na blogu www.devceuplotny.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat