![]() |
Kakaový koláč s quinoou a mandlemi |
- 1 šálek quinoi
- 1 a 1/2 šálku
neslazeného mandlového mléka
- 1 šálek
vypeckovaných datlí
- 3/4 šálku
najemno pomletých mandlí (nebo pokrutiny z mandlového mléka)
- 1/4 šálku lněných
semínek
- 1/2 šálku
neslazeného jablečného pyré
- 1/3 šálku
neslazeného kakaového prášku
- 1/2 lžičky
jemné mořské soli
- datlový sirup či třtinovo šťávu na doslazení dle chuti
1) Den předem si připravte mandlové mléko: hrnek
mandlí zalejte čtyřmi hrnky vody. Nechte namočené přes noc. Druhý den mandle
v této vodě rozmixujte a vzniklé mléko přeceďte přes plátýnko. Mandlovou
drť si uschovejte na později.
2) Quinou propláchněte, dejte do hrnce,
přidejte 2 šálky vody a přiveďte k varu. Poté hrnec přiklopte pokličkou,
snižte teplotu a vařte pozvolna 15 – 20 minut, dokud se voda nevstřebá.
3) Společně rozmixujte mandlové mléko, datle,
lněná semínka, jablečné pyré, kakaový prášek a špetku soli.
4) Přendejte tuto směs do mísy, přidejte quinou
a hrnek mandlové drtě.
5) Vložte do pekáčku o průměru 20x30cm
vyloženým pečícím papírem. Na povrchu posypte zbylou mandlovou drtí.
6) Pečte při 180°C cca 1 hodinu. Po vyjmutí
z trouby nechte úplně vychladnout a teprve poté nakrájejte.
Pozn.Koláč
zůstane i po upečení poměrně vlhký. Doporučujeme podávat jej na talířku jako
dezert pokapaný datlovým sirupem
Žádné komentáře:
Okomentovat