sobota 29. listopadu 2014

Kaštánky



Kaštánky
bez lepku, bez laktózy


Doba přípravy: 15 min + doba schnutí

Doba pečení: 20 min

Celkový čas: 35 min

Počet porcí: 22 sušenek
 


INGREDIENCE

3 bílky

100 g třtinového cukru

1 lžíce medu

1 lžička mleté skořice

1 lžíce Umeocta
100 g mletých ořechů
 


POSTUP

1) Ve vodní lázni zahřejte bílky s cukrem a ruční metlou lehce prošlehejte.


2) Postupně přidejte med, ocet, ořechy, mouku a skořici.


3)  Na pečící papír udělejte bobečky a nechte schnout minimálně 2 – 3 hodiny.


4) Zvolna pečte cca 20 minut na 170 °C.
 


Tipy a triky:
Vůbec neuškodí, když bobečky schnou i déle – klidně si těsto připravte večer a až ráno pečte.



Autorkou receptu i fotografie je Kristýna z lifestyle & food blogu www.kristynazouzalova.com

5 komentářů:

  1. Dokdy se prosím mohou zasílat ty vánoční recepty do soutěže? :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji .) škoda, že je to jen o honění "lajků"...všimla jsem si, že už vícekrát, že to u vás vyhrál někdo nezaslouženě jen díky tomu, že všude možně škemral o hlasy :( kdybyste vybírali výherce vy, bylo by to objektivnější a motivující :)

      Vymazat
    2. Díky za názor. Můžu to ještě změnit, nejde mi o lajky, chtěla jsem nastavit spravedlivá pravidla :) Naše posouzení je subjektivní..

      Vymazat
    3. Rozumím, to máte také pravdu..možná by byl nejlepší kompromis - máte 2 výherce, jeden by mohl být "lajkový" a druhý vybraný vámi :) rozhodně Vás nekritizuji, jen jsem si toho škemrání všimla, tak mě to zamrzelo vůči ostatním- poctivým soutěžícím :)

      Vymazat