Koláč z kaštanové mouky s dýňovým krémem |
Těsto
1/2 hrnku kaštanové mouky
1/3 hrnku kakaa
1/3 hrnku agáve sirupu
3/4 hrnku tvarohu
1 vejce
1 bílek
1 lžička mleté skořice
1 lžička jedlé sody
Dýňový krém
1/2 hrnku dýňového pyré (pouze uvařená, rozmixovaná dýně)
1 žloutek
2 lžíce tvarohu
2 lžíce agáve
1 lžička perníkového koření
1) Všechny suroviny na těsto smíchejte a rozmixujte do hladka.
2) V druhé míse smíchejte všechny ingredience na krém a také rozmixujte do hladka.
3) Směs na krém vetřete do dortové formy o průměru 20cm (pokud nemáte s nepřilnavým povrchem, rozetřete ji na pečící papír) a nahoru rozetřete dýňový krém. Koncem lžíce udělejte "víry", aby se těsto s pyré částečně spojilo.
4) Pečte 40 - 45 minut na 200°C, těsto se nesmí lepit na špejli.
Na kolik stupnu se to pece? A kde bezny pozemstan sezrne agave? :)
OdpovědětVymazatVidíte, stupně mi vypadly. Peče se to na 200°C a sirup z agáve koupíte určitě ve zdravé výživě a myslím si, že dneska už i ve většině supermarketů :)
Vymazat