středa 26. listopadu 2014

Koláč z kaštanové mouky s dýňovým krémem

Koláč z kaštanové mouky s dýňovým krémem
Kaštanová mouka je sama o sobě poměrně sladká, proto v dezrtech není třeba příliš sladit. 

Těsto
1/2 hrnku kaštanové mouky
1/3 hrnku kakaa
1/3 hrnku agáve sirupu
3/4 hrnku tvarohu
1 vejce
1 bílek
1 lžička mleté skořice
1 lžička jedlé sody

Dýňový krém
1/2 hrnku dýňového pyré (pouze uvařená, rozmixovaná dýně)
1 žloutek
2 lžíce tvarohu
2 lžíce agáve
1 lžička perníkového koření


1) Všechny suroviny na těsto smíchejte a rozmixujte do hladka.

2) V druhé míse smíchejte všechny ingredience na krém a také rozmixujte do hladka.

3) Směs na krém vetřete do dortové formy o průměru 20cm (pokud nemáte s nepřilnavým povrchem, rozetřete ji na pečící papír) a nahoru rozetřete dýňový krém. Koncem lžíce udělejte "víry", aby se těsto s pyré částečně spojilo.

4) Pečte 40 - 45 minut na 200°C, těsto se nesmí lepit na špejli. 

2 komentáře:

  1. Na kolik stupnu se to pece? A kde bezny pozemstan sezrne agave? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíte, stupně mi vypadly. Peče se to na 200°C a sirup z agáve koupíte určitě ve zdravé výživě a myslím si, že dneska už i ve většině supermarketů :)

      Vymazat