![]() |
Kakaové cupcakes s kaštanovou náplní a krémem |
50g másla pokojové teploty
2 vejce
130g třtinového cukru
115g polohrubé mouky
15g mandlové mouky (rozsekané mandle na prášek)
1 lžička sody
3 lžíce kakaa na pečení
130ml acidofilního mléka (nebo kefíru)
Plnění:
100 ml kaštanového pyré
3 lžíce smetany na vaření (podle konzistence můžete dát i víc/méně)
100 ml kaštanového pyré
3 lžíce smetany na vaření (podle konzistence můžete dát i víc/méně)
Krém:
300g philadephie
60 - 70g moučkového cukru
120 ml smetany na šlehání
Postup:
Všechny ingredience krom acidofilního mléka smícháme a vyšleháme krátce dohromady. Nakonec přimícháme mléko (nebo kefír) a dáme péct na 15-20 minut do předehřáté trouby na 175°C.
Na náplň: smícháme kaštanové pyré se smetanou na mírném ohni, stačí chvilka, do spojení.
Na krém: philadephii vyšleháme s prosátým moučkovým cukrem a nakonec přilijeme smetanu a šleháme do zhoustnutí.
Dozdobíme a máme hotovo.
POZN. V případě kaštanového pyré s vanilkou ubertve v receptu trochu cukru, popř. neplňte pyré do cupcakeků, ale rovnou přimíchejte do krému místo cukru.
Autorkou receptu je Gemma z blogu bakingems.blogspot.cz (Tyhle cupcaky vyhrály na Cupcake cupu v Brně třetí cenu od poroty, druhou cenu od veřejnosti a speciální cenu za nejlepší chuť)
300g philadephie
60 - 70g moučkového cukru
120 ml smetany na šlehání
Postup:
Všechny ingredience krom acidofilního mléka smícháme a vyšleháme krátce dohromady. Nakonec přimícháme mléko (nebo kefír) a dáme péct na 15-20 minut do předehřáté trouby na 175°C.
Na náplň: smícháme kaštanové pyré se smetanou na mírném ohni, stačí chvilka, do spojení.
Na krém: philadephii vyšleháme s prosátým moučkovým cukrem a nakonec přilijeme smetanu a šleháme do zhoustnutí.
Dozdobíme a máme hotovo.

Autorkou receptu je Gemma z blogu bakingems.blogspot.cz (Tyhle cupcaky vyhrály na Cupcake cupu v Brně třetí cenu od poroty, druhou cenu od veřejnosti a speciální cenu za nejlepší chuť)
Žádné komentáře:
Okomentovat