sobota 4. října 2014

Quinoa s fazolemi Černé oko a kešu omáčkou


Vegan, bez lepku
Quinoa s fazolemi černé oko a kešu omáčkou

1 šálek quinoi
780ml zeleninového vývaru
1 šálek fazolí Černé oko, namočených 8h
3 jarní cibulky
3 rajčata, nakrájená na kostičky
2 lžíce čerstvého koriandru

Omáčka                                
2/3 šálku kešu másla
220ml horkého zeleninového vývaru
sůl
3 lžíce lahůdkového droždí
1/2 lžičky česneku
1/2 lžičky uzené papriky
1/4 lžičky žluté hořčice
1/4 lžičky černého pepře
1 polévková lžíce čerstvé citronové šťávy

1) Uvařte si zeleninový vývar a fazole. 

2) Propláchněte quionu a přidejte do vývaru a vařte do měkka cca 30 minut.

3) Jarní cibulky nakrájejte n kolečka i s částí zelené natě a na pánvi osmahněte lehce do zlatova. Spolu s fazolemi, nadrobno nasekaným koriandrem a rajčaty nakrájenými na kostičky ji přidejte k uvařené quinoi a promíchejte.

Omáčka
1) Dejte do mísy kešu máslo a horký vývar a rozmixujte do hladka.

2) Přidejte zbývající přísady a opět rozmixujte.

3)  Hotovou omáčkou poté přelejte směs fazolí a quinoi. 

Žádné komentáře:

Okomentovat