středa 1. října 2014

Fazolové brownies


Fazolové brownies

2 hrnky uvařených fazolí
1 zralý a měkký banán
1 hrnek celozrnné špaldové mouky (ve variantě bez lepku mouku rýžovou nebo mandlovou)
1 hrnek mandlového mléka nebo mléka
2 lžíce kokosového oleje
1 lžíce vanilkového extraktu
1/3 hrnku kvalitního bio kakaa
1/3 hrnku kokosového cukru
1 lžička kypřícího prášku
1 lžička jedlé sody
špetka mořské soli
čokoláda na vaření
mleté pistácie

1)  Fazole rozmixujeme ponorným mixérem spolu s mlékem, banánem a kokosovým olejem i cukrem na hladký krém.

2) Mouku důkladně smícháme s kakaem, se sodou i práškem do pečiva, lehce osolíme a opatrně vařečkou promícháme s tekutou částí, aby nevznikly hrudky.

3)  Nakonec vmícháme vanilkový extrakt a těsto nalijeme do pečící formy (ideálně 30x40cm) vyložené pečícím papírem.

4) Pečeme na 180°C 30 minut, dokud není povrch brownies zcela matný.

5) Čokoládu na vaření rozpustíme nad parní lázní a zlehka rozetřeme na zchladlé brownies. Nakonec zasypeme drcenými pistáciemi.

Autorkou receptu i fotografie je Daniela z veganského blogu goodmoodspoon.com

Žádné komentáře:

Okomentovat