sobota 27. září 2014

Raw pomerančovo-čokoládový Mousse Parfait


Raw pomerančovo-čokoládový Mousse Parfait
4 porce/30 minut

Pěna:
1 velké avokádo
1/3 hrnku nepraženého kakaa
1/3 hrnku sirupu z agáve
1 a půl lžičky nastrouhané pomerančové kůry

Vanilkový krém:
3/4 hrnku kešu ořechů, máčených dvě hodiny
1/3 hrnku rozpuštěného kokosového oleje – polovina, změřit na lžíce
1/3 hrnku vody - polovina
1/3 hrnku agáve - polovina
1 lžička vanilkového extraktu – polovina

Pěna:
1)   Všechny přísady dáme do kuchyňského robota a mixujeme 1 až 2 minuty dohladka. Pěna by měla mít hustou, pudinkovou konzistenci.

Vanilkový krém:
1)   Do mixéru dáme kešu ořechy, kokosový olej, vodu, sirup z agáve a vanilkový extrakt. Rozmixujeme na velmi hladký krém.

2)   Střídavými vrstvami plníme do sklenic a dáme na 2 hodiny chladit do lednice. Doporučuji zvolit opravdu malé sklenice. I když zdánlivě krém připomíná pudink, je mnohem vydatnější. 


Žádné komentáře:

Okomentovat