sobota 27. září 2014

Domácí raw čokoládové tyčinky s baobabem a sušeným ovocem


Domací raw tyčinky ze sušeného ovoce a semínek
8 ks, záleží na požadované velikosti

135g (1 hrnek) mandlí
120g (1 hrnek) vypeckovaných měkkých datlí
30g (1/4 hrnku) slunečnicových semínek
20g prášku z nepraženého kakaa
1lžíce baobab prášku
30g sušené moruše (či jiného ovoce)
3lžíce rozpuštěného kokosového tuku
cca 2 lžíce studené vody

1) Mandle ideálně předem na několik hodin namočíme, vodu slijeme a necháme uschnout (alternativně můžete připravit mandlové mléko a vysušenou drť použít dále, jen už bude v tyčinkách méně nutričních látek).

2) Po uschnutí nasekáme/nameleme najemno. Přidáme slunečnicová semínka a nesekáme nadrobno. Dále do mixéru/sekáčku vložíme datle (pokud nejsou měkké, předem namočíme). Mixujeme do vytvoření hrudkovité konzistence.

3) Přidáme kakao, kokosový olej a dále mixujeme. Na závěr přidáme 2 lžíce vody a mixujeme do spojení. Sušené ovoce si nasekáme nadrobno a vmícháme do připravené hmoty.

4) Formu na chlebíček si vyložíme potravinovou fólií a co nejpevněji do ní natlačíme připravenou hmotu. Necháme v lednici hodinu odležet, nakrájíme na tyčinky a zabalíme do voskového papíru nebo potravinové fólie. 



Autorkou receptu je Kašulka z blogu histaminovakasulka.com

Žádné komentáře:

Okomentovat