sobota 27. září 2014

Mangový páj v kokosové krustě


Mangový páj v kokosové krustě
Korpus
   70 gr kokosové mouky
   2 vejce
   špetka soli
   100 gr másla
   1 lžíce medu

Náplň
300 gr sójového jogurtu s mango příchutí (či jiným jogurtem)
1 velké zralé mango (nebo 2 menší, abyste měli 200 gr mango pyré+ kousky na ozdobu)
5 gr agar prášku (nebo množství dle instrukcí na vašem balení na 0,5 litru tekutiny)
pekanové ořechy na dozdobení
1)  Troubu předehřejeme na 200°C. Kruhovou formu o průměru 22 cm vymažeme máslem.

2)  Vejce utřeme se změklým máslem a medem, přidáme špetku soli a kokosovou mouku. Vymícháme v pevné těsto, které bude trochu lepivé. Těsto nebudeme do formy válet, ale natlačíme jej navlhčenýma rukama rovnoměrně tak, abychom měli cca 1 cm přesahující okraje na náplň. 

3)  Propícháme vidličkou a dáme na 9-10 minut péct. 

4)  Mango oloupejte a odkrojte asi 200 gr, které rozmixujte na pyré. Pyré vložte do hrnce, vmíchejte agar prášek a nechte přijít k varu. Jakmile začne vařit, odstavte a za občasného míchání nechte chvíli chladnout. (Pokud používáte vločky, je potřeba vločky předem namočit do trošky studené vody a teprve poté uvařit s pyré.) 

5)   Jakmile se pyré trochu ochladí, vmíchejte sójový jogurt a dobře promixujte. 

6)  Připravený krém vetřete do vychladlého korpusu a dozdobte kousky manga a pekanovými ořechy. Nechte v lednici alespoň 1 hodinu ztuhnout. 



Autorkou fotografií i receptu je Kašulka z blogu histaminovakasulka.com

Žádné komentáře:

Okomentovat