sobota 27. září 2014

Nepečené košíčky s třešňovým krémem


Nepečené košíčky s třešňovým krémem
4 košíčky o průměru 10 cm

Korpus
- 100gr vypeckované datle
- 40gr kokosová mouka
- 2 lžičky kokosového oleje

Krém
- 150gr vypeckovaných třešní
- 1/3 hrnku (40 gr) kešu ořechů (předem namočených cca 2 hodiny)
- 1 lžíce panely (volitelné)
- 2 lžičky baobabu
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 lžička čerstvé citrónové šťávy
1) Datle rozmixujeme na hladkou pastu (můžeme přidat kapku vody).

2) Do ní vmícháme kokosovou mouku a kokosový olej a zpracujeme v pevnou hmotu. Tu rozdělíme na 4 díly a každý díl natlačíme do kruhové formičky o průměru 10 cm. Dáme zamrazit na 30 minut.

3) Vypeckované třešně dáme do mixéru společně s kešu (slijeme předtím vodu a necháme okapat). 

4) Přidáme baobab, panelu, rozpuštěný kokosový olej (vše by mělo být pokojové teploty) a trochu citrónové šťávy a mixujeme do vytvoření hladkého krému. 

5) Krém rozdělíme do košíčků, ozdobíme libovolným ovocem a ponecháme v lednici až do podávání. 



Autorkou receptu i fotografie je Kašulka z blogu histaminovakasulka.com

Žádné komentáře:

Okomentovat