pátek 1. srpna 2014

Rýžové nudle s jarní cibulkou a pestem z lichořeřišnice


Rýžové nudle s jarní cibulkou a pestem z lichořeřišnice
Rýžové nudle s pestem z lichořeřišnice
(2 porce)
  • 200 gr rýžových nudlí
  • svazek jarní cibulky
  • lžíce oleje (na osmahnutí jarní cibulky)
  • 2-3 vrchovaté lžíce protizánětlivého pesta s lichořeřišnicí
  • Volitelné: 100 gr brynzy, drcené dýňové semínko, listy lichořeřišnice
1) Jarní cibulku dobře očistíme a nakrájíme na drobno. Na pánvi rozpálíme olej a cibulku dáme osmažit. 
2) Rýžové nudle připravíme dle návodu - 100 gr na osobu zalejeme vařící vodou a necháme cca 5 minut odstát. Scedíme. 

3) Do každé porce nudlí vmícháme 1-2 lžíce pesta a pořádně promícháme. Vmícháme také část osmažené cibulky a posypeme brynzou, nasekaným dýňovým semínkem a dozdobíme čersvými listy lichořeřišnice.



Protizánětlivé pesto s lichořeřičnicí
Pesto s lichořeřišnicí
(sklenička cca 200 ml)
  • 50 gr čerstvého špenátu
  • 10-15 větších lístků lichořeřišnice
  • 2 vrchovaté lžíce Gomasio
  • 20 gr dýňových semínek
  • cca 10 lžic olivového oleje (dle potřeby)
1) Špenátové lístky dobře omyjeme, dáme do sekáčku a společně s listy lichořeřišnice nasekáme nadrobno. 

2) Přidáme gomasio, semínka a přilejeme olivový olej. 

3) Sekáme/mixujeme tak dlouho, než se nám vytvoří jemný hustý krém. 

4) Přesuneme do lednice a uchováváme v lednici. Pesto je výborné na těstoviny, saláty, opečený chlebík či třeba na zeleninové jednohubky.


Žádné komentáře:

Okomentovat