neděle 13. července 2014

Raw brownies s malinovým krémem


Raw brownies s malinovým krémem
Množství na cca 12 kousků.
Raw dezerty bývají menší, zato vydatnější. 

Brownies:
1 lžíce vody 

1/3 lžíce vanilkového extraktu 

1/4 hrnku sirupu z Agáve
1 jablko
1/3 hrnku nepraženého kakaa 

1/3 hrnku kokosové mouky 

1/3 hrnku mandlové mouky (nebo 80g loupaných mandlí)

Malinový krém:
½ hrnku rozmixovaných malin 

¼ hrnku kešu (namočené několik hodin předem)
1 lžíce Agáve sirupu 

1 lžíce citronové šťávy 


2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
Brownies:
1)   V mixéru nejdříve rozmixujte mandle na mandlovou mouku (ne příliš dlouho, ať nevytvoříte pastu). Dejte bokem a rozmixujte jablko se lžící vody.

3)   Všechny ingredience na brownies smíchejte dohromady a vypracujte pevné těsto. Zpracujte do té míry, dokud se nepřestane drolit.

4)   Těsto napěchujte na menší plech či plastovou nádobu vyloženou pečícím papírem a nechte bokem odpočívat.

Krém:
1)   Nejdříve si vytvořte kešu máslo. Dejte ořechy do mixéru a mixujte tak dlouho, dokud se z nich nevytvoří hustá pasta. Raději s přestávkami, ať si neponičíte mixér.

2)   Přidejte všechny zbylé ingredience na krém a rozmixujte do hladka.

3)   Nalejte krém na brownies a dejte na několik hodin ztuhnout do lednice.

Žádné komentáře:

Okomentovat