sobota 17. května 2014

Ořechovo mrkvové řezy s Goji plody


Ořechovo mrkvové řezy s Goji plody
Na těsto:
150g rýžové mouky (možno i pšeničné hladké či celozrnné)
1 lžička kypřícího prášku
100g sušené třtinové šťávy
1 lžička skořice
250g nastrouhané mrkve
120g nasekaných vlašských ořechů
50g goji
50g rozinek
2 vejce
125ml rostlinného oleje
máslo na vymazání plechu


Na krém:
90g čerstvého smetanového sýra
40g sušené třtinové šťávy



1)    Mouku spolu s kypřícím práškem vložte do mísy, přidejte sušenou třtinovou šťávu a skořici.

2)    Přidejte mrkev, ořechy, rozinky a goji.

3)    Vejce vyšlehejte do pěny  a pak do nich po částech zašlehejte olej.

4)   Vlijte k mrkvové směsi, dobře promíchejte a vlijte na menší plech 20x30cm vymazaný máslem.

5)    Pečte asi 30 minut při 170°C, až se těsto začne oddělovat od krajů. Nechte vychladnout.

6)    Utřete do hladka smetanový sýr se sušenou třtinovou šťávou a natřete na vychladlý moučník. 

TIP: Mrkvové řezy jsou dobré i bez krému, popř.můžete zvolit i jinou polevu nebo krém.

1 komentář: