sobota 17. května 2014

Černorýžový páj s vepřovými nudličkami a brokolicí



Černorýžový páj s vepřovými nudličkami a brokolicí
4 porce

Korpus:
50g hrašky

Náplň:
250g vepřové kýty
1 lžička soli
2 lžičky koření garam masála
1 lžička mleté papriky
1 lžíce sádla nebo oleje
1 hlávka brokolice (cca 400g)
1 rýžová smetana (200g)
hrst čerstvě nasekané petržele
2 stroužky česneku se špetkou soli
1 malá červená cibule


1) Černou rýži dobře promyjeme, necháme okapat a dáme vařit do osolené vody. Vařila jsem v 500 ml cca 50 minut na mírném plameni.

2) Maso omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky a okořeníme smíchaným kořením.

3) V hrnci rozpustíme lžíci sádla, zprudka maso osmahneme, lehce podlijeme a necháme cca 40 minut dusit (do měkka).

4) Brokolici si rozdělíme na hlavičky a 15 minut je povaříme v trošce vody nebo připravíme v páře. Poté lehce rozmačkáme vidličkou.

5) Smetanu smícháme s nadrceným česnekem, solí a nasekanou pažitkou. Necháme odležet v lednici. Cibuli nasekáme nadrobno.

6) Troubu rozehřejeme na 180°C. Uvařenou okapanou rýži smícháme s hraškou, kterou si předem rozpustíme v cca 10 lžících studené vody (na hustou kaši).

7) Vtlačíme ji do olejem vymazané formy (18 cm). Dáme péct na 10 minut. Poté vyjmeme, poklademe půlkou brokolicové hmoty, na ni dáme vrstvu masa, přikryjeme zbylou brokolicí a posypeme cibulí.

8) Zalijeme připravenou smetanou a pečeme 40 minut (či dokud není náplň tužší, záleží na troubě).


Autorka receptu i fotografie je Kašulka z blogu histaminovakasulka.com

Žádné komentáře:

Okomentovat