sobota 17. května 2014

Jahodová chia marmeláda

Jahodová chia marmeláda
cca 1 - 1,5 sklenice

2 hrnky jahod
3 lžíce chia semínek

1)  Jahody nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce a podlijeme troškou vody.

2) Krátce povaříme, dokud jahody nezměknou, osladíme a přidáme chia semínka.

3)  Plníme do sklenic. Marmeládu necháme chladnout dnem vzhůru aby víčko dostatečně přilnulo a marmeláda déle vydržela. Jakmile vychladne, uložíme ji do lednice. Do pár hodin směs ve sklenici zhoustne a nabude konzistence jako klasická marmeláda.

TIP: Není nutné jahody vařit, chia semínka můžete přidat i do syrových jahod. Marmeláda však vydrží jen pár dní, než se zkazí. Stejně tak je možné použít jakékoli ovoce.



5 komentářů:

  1. no tak to je super nápad, to hned zkusím, chia nesmí doma chybět a jahody jsou také

    OdpovědětVymazat
  2. Prosím co je sušená třtinová šťáva?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu koupíte ve zdravé výživě nebo třeba tu http://kakaoveprodukty.cz/trtinova-stava-panela-bio-rapadura-500g-p4 :)

      Vymazat
    2. Prodává se pod názvem "Panella"

      Vymazat
  3. Nebo také Rapadura :-)

    OdpovědětVymazat