čtvrtek 1. května 2014

Domácí nutela


300g lískových ořechů
½ hrnku kakaového prášku
1 vanilkový lusk
3 polévkové lžíce nerozpuštěného kakaového másla
horká voda na rozředění
třtinový cukr na doslazení


Domácí nutela
1) Ořechy dáme péct na 180°C asi 10 minut. Poslední minuty dávejte pozor, aby nezčernaly! Necháme vychladnou

2) V mixéru rozmixujeme orechy, následně přidáme kakao, cukr, kakaové máslo, zrníčka vanilky a trošku horké vody. 

3) Mixujeme do hladka. V průběhu nechte mixér odpočívat i několik minut, jinak si ho poničíte. 

4) Hmotu uzavřete do skleniček a uchovávejte v lednici. 


Kvalitní kakaové máslo koupíte pod značkou Čokoládovna troubelice zde a nebo ve Zdravých výživách

Recept z bonvivani.sk

4 komentáře:

  1. Jen číst recept mě uvádí v maximální pokušení, naštěstí jsem na ní nebyla nikdy závislá (na rozdíl od jiných papú), zdržím se tedy nutkání OKAMŽITĚ si běžet koupit oříšky a zničit mixér :-) :-) :-) Ovšem až bude doma lepší mixér, jdu do ní! :-)
    Jste hrozní, ničíte mi různá předsevzetí! :-D :-D :-D

    OdpovědětSmazat
  2. Můžete mi prosím někdo říci, nebo ideálně přímo napsat odkaz, jaký konkrétní mixér toto zvládne umixovat? Mám doma vcelku obstojný stolní mixér (dělám v něm smoothie) a také mixér na sekání, ani v jednom si ale nedovedu představit, že bych dělala nutelu nebo jiné zde uvedené recepty, ať už kvůli objemu surovin nebo vůbec schopnosti mixéru suroviny dle uvedeného postupu zpracovat. Děkuji za tip!

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, nutela chce trpělivost, ale lze ji umixovat i v běžném mixéru. Autorka, která nám recept poskytla, má i více fotografií pro postup http://bonvivani.sk/recepty/domaca-nutela
      Které jiné uvedené recepty, které nevíte jak zpracovat, máte na mysli?

      Smazat