středa 23. dubna 2014

Mandlové brownies s kakaovým máslem


Mandlové brownies s kakaovým máslem

Příprava 30minut

120 g čokolády 80% kakaa
50 g kakaového másla
50 g másla (lze vynechat a použít více kakaového másla)
30 g bílé čokolády
20 g kvalitního kakaa
40 g mletých mandlí
2 velká vejce (lze nahradit 2 banány nebo avokádo)







1.    Ve vodní lázni rozpusťte 120g nalámené hořké čokolády, přidejte běžné i kakaové máslo a za občasného míchání pozvolna nechte rozpustit.

2.   Odstavte z vodní lázně a ponechte při pokojové teplotě chladnout.
Zatímco vám čokoládový základ chladne, připravte si zbylé suroviny. Bílou čokoládu nakrájejte na menší kousky.

3.    Kakaové boby rozdrťte v hmoždíři na menší kousky, ale ne úplně na prach.

4.    Vejce rozklepněte do vyšší nádoby a šlehejte tak dlouho, až z nich vznikne   hustá světlá pěna (klidně i 8 minut, záleží na výkonnosti vašeho šlehače).

5.    Jakmile čokoládový základ zchladl na pokojovou teplotu, zapněte si troubu na 180°C. Teď je třeba smíchat všechny suroviny v těsto tak, aby zůstalo krásně nadýchané, což vyžaduje trošku trpělivosti.

6. Na konec do těsta jemně vmíchejte nasekanou bílou čokoládu a podrcené kakaové boby.

7. Těsto vylejeme na menší hlubší plech (cca 30x20cm) vymazaný máslem.

8. Vložte do vyhřáté trouby. Pečte tak dlouho, až povrch těsta zpevní, okraje se začnou mírně oddělovat od stěn a na špejli zapíchnuté do těsta ulpí vlhké mazlavé drobečky cca 15 minut.

Pozn. Brownies je hodně nízké, budete li chtít vyšší, udělejte si dvojnásobné množství. 

Žádné komentáře:

Okomentovat