pondělí 21. dubna 2014

Dýňové krekry s křenovým dipem

Dýňové krekry s křenovým dipem
Krekry:
-   100g dýňové mouky
-   150 ml vody
-   1/2 lžičky soli
-   4 lžíce oleje
-   1 lžička drceného rozmarýnu
-   trochu celého rozmarýnu na ozdobení
-   hrubozrnná sůl na ozdobení

Křenový dip:
-   kus nastrouhaného křenu
1/2 menší nastrouhané červené řepy
-   1/4 nastrouhaného jablíčka
-   špetka soli

1.    Předehřejte troubu na 170° a než vám světýlko zhasne (to jakože uuuuuž!), tak v míse smíchejte moukou s vodou, olejem, solí a rozmarýnem tak, aby vám vzniklo mírně tekutý těstíčko. Bude to trochu vypadat jako bahýnko, ale to je správně!:)
2.     Na plech rozložte pečící papír a trošku ho potřete olejem. Těsto na něj naneste a stěrkou ho rozetřete do tenký vrstvy o asi 3 mm. Mělo by vám to pokrejt zhruba 1/2 - 3/4 plechu. Posypte rozmarýnem, hrubozrnnou solí, špičkou nože rozdělte na obdélníčky (aby se vám to pak líp lámalo) a střčte do trouby.
3.     Pečte na 170° asi 10 minut, potom snižte teplotu na 150° a krekry nechte vevnitř ještě asi dalších 15-20 minut.
4.   Celá tahle nádhera je hotová, když jsou krekry suchý a křupavý. Vyndejte je z trouby, nechte vychladnout a pak už jenom nalámejte a spokojeně chroupejte.;)
5.   Dip je jednoduchej jako facka! Ze strouhaný řepy a jablíčka vymačkejte šťávu, abyste ve směsi neměli moc vody. Pak už jenom smíchejte s křenem, trošku osolte a je to! Pro jemnější konzistenci dip ještě trošku prožeňte mixérem.;)


TIP: Místo rozmarýnu můžete použít jakýkoliv jiný koření. Báječnej je třeba římskej kmín nebo i sezamový semínka.;)

TIP2: Barvy dýňovýho těsta se neděste. Jenom to VYPADÁ jako želví bobek, ale jinak je to dobrý!:D

!! Dýňovou mouku můžete zakoupit od firmy Adveni medical zde a nebo ve zvdravých výživách !!

Autorka textu i receptu je Karolína z blogu jakorybicka.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat