neděle 23. března 2014

Bramborové kari Kashmiri Dum Aloo


14 malých brambor se slupkou
400ml kokosového mléka
1 lžíce garam másaly
1 lžíce mletého koriandru
1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
hrst loupaných mandlí
1/2 lžíce cukru
1/2 lžíce kurkumy
1 lžíce citronové šťávy

Marináda na brambory:
3 lžíce oleje
1 lžička kurkumy
sůl, chilli dle chutí










1. Brambory omyjte, pokud jsou velké, nakrájejte na půlky. Obalte ve směsi oleje, červeného chilli, kurkumy a soli. Dejte na plech a opékejte cca 30minut při 200°C.

2. Na oleji velmi krátce opečte všechno mleté koření, přidejte nastrouhaný zázvor, mandle, sůl a kokosové mléko. Vařte na mírném ohni 10 minut.

3. Přidejte cukr, citronovou šťávu a opečené brambory a ještě chvíli povařte. Pokud je omáčka hustá a připaluje se, přilejte trochu vody.

4. Opečené brambory přelijte hotovou omáčkou a posypte čerstvým koriandrem nebo mátou. 




Žádné komentáře:

Okomentovat