Palačinky s Matcha tea |
90g mandlové mouky
100ml mandlového mléka
3 vejce
1 banán
1. Mandlovou drť, která nám zbyla z mléka, necháme nejdříve zlehka prosušit.
2. V míse smícháme všechny ingredience a rozmixujeme do hladké směsi. Těsto by měl být hustší, než jsme zvyklí na klasické lívance. Nechte 1h odležet, lépe se s ním pak pracuje.
3. Na rozpálenou pánev naneseme 1lžíci těsta a rozetřeme na tenkou vrstvu. Těsto je VELMI křehké a trhá se, proto dělejte opravdu malé lívanečky a pro začátek se obrňte trpělivostí. Jde to! :-)
4. Opékejte, dokud z horní strany lívanec nezavadne. Poté opatrně po krajích odlepte a teprve poté otáčejte. Z druhé strany lívanec opečte jen pár vteřin, ať zůstané vláčný a mírně vhlký. Vysušený není tak dobrý.
pozn. Na fotografii jsou klasické palačinky z hladké mouky. Z mandlové mouky takto velké nevytvoříte.
a co s tím matcha tea, prosím?...
OdpovědětVymazatten se dá přisypat normálně do syrového těsta a potom usmažit lívance.. Kolik ho tam dáte, je na vás - podle chuti i barvy :)
Vymazat