neděle 13. dubna 2014

Lívance z mandlové mouky s Matcha tea

Palačinky s Matcha tea
18 lívanců/ 60 minut

90g mandlové mouky
100ml mandlového mléka
3 vejce
1 banán


1. Mandlovou drť, která nám zbyla z mléka, necháme nejdříve zlehka prosušit.

2. V míse smícháme všechny ingredience a rozmixujeme do hladké směsi. Těsto by měl být hustší, než jsme zvyklí na klasické lívance. Nechte 1h odležet, lépe se s ním pak pracuje.

3. Na rozpálenou pánev naneseme 1lžíci těsta a rozetřeme na tenkou vrstvu. Těsto je VELMI křehké a trhá se, proto dělejte opravdu malé lívanečky a pro začátek se obrňte trpělivostí. Jde to! :-)

4. Opékejte, dokud z horní strany lívanec nezavadne. Poté opatrně po krajích odlepte a teprve poté otáčejte. Z druhé strany lívanec opečte jen pár vteřin, ať zůstané vláčný a mírně vhlký. Vysušený není tak dobrý. 

pozn. Na fotografii jsou klasické palačinky z hladké mouky. Z mandlové mouky takto velké nevytvoříte.

2 komentáře:

  1. a co s tím matcha tea, prosím?...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten se dá přisypat normálně do syrového těsta a potom usmažit lívance.. Kolik ho tam dáte, je na vás - podle chuti i barvy :)

      Vymazat