2 lžíce kokosového
oleje
1 pór
2 stroužky česneku
2 lžičky kari koření bez soli (Madras)
2 lžičky himalájské soli
2 lžičky koření uzené paprika
1 střední hokkaido dýně (cca 800 gr dužniny)
150 gr fazole černé oko (cca 320 gr
uvařené fazole)
3/4 litru vody
1 cm čerstvého zázvoru
1 hrst čerstvého koriandru
2 lžíce tahini
2) Česnek i pór očistíme a nakrájíme nadrobno.
Dýni oloupeme a dužninu nakrájíme na menší kousky.
3) V hlubší pánvi/hrnci na
oleji opečeme 2 minuty česnek, přidáme pór a smažíme dalších 5 minut.
4) Přidáme suché koření, promícháme a přidáme dýni. Zalijeme
vodou a dusíme na mírném plameni 35 minut. Po 35 minutách by měla dýně změknout a při míchání se jí část rozpadne na pyré,
které zahustí vodu (v případě, že by se směs nezahustila, necháme ještě trochu vyvařit).
5) Vmícháme nastrouhaný
zázvor, tahini, fazoli, povaříme dalších 5 minut, odstavíme a vmícháme nasekaný
koriandr. Podáváme ideálně s rýží nebo indickými plackami.
Autorkou receptu i fotografie je Kašulka z blogu histaminovakasulka.com
Pór by měl být pórek?
OdpovědětVymazatMoc děkuji za odpověd!
Dobrý den, ano, pór je pórek :)
VymazatPokud vas napadne dat tam cerne tahini, tak na to zapomente. Vysledek je sice moc chutny ale vypada to jak nehoda :D
OdpovědětVymazat