(2 porce)
- 200 gr rýžových nudlí
- svazek jarní cibulky
- lžíce oleje (na osmahnutí jarní cibulky)
- 2-3 vrchovaté lžíce protizánětlivého pesta s lichořeřišnicí
- Volitelné: 100 gr brynzy, drcené dýňové semínko, listy lichořeřišnice
1) Jarní cibulku dobře očistíme a nakrájíme na drobno. Na pánvi rozpálíme olej a cibulku dáme osmažit.
2) Rýžové nudle připravíme dle návodu - 100 gr na osobu zalejeme vařící vodou a necháme cca 5 minut odstát. Scedíme.
3) Do každé porce nudlí vmícháme 1-2 lžíce pesta a pořádně promícháme. Vmícháme také část osmažené cibulky a posypeme brynzou, nasekaným dýňovým semínkem a dozdobíme čersvými listy lichořeřišnice.
(sklenička cca 200 ml)
- 50 gr čerstvého špenátu
- 10-15 větších lístků lichořeřišnice
- 2 vrchovaté lžíce Gomasio
- 20 gr dýňových semínek
- cca 10 lžic olivového oleje (dle potřeby)
1) Špenátové lístky dobře omyjeme, dáme do sekáčku a společně s listy lichořeřišnice nasekáme nadrobno.
2) Přidáme gomasio, semínka a přilejeme olivový olej.
3) Sekáme/mixujeme tak dlouho, než se nám vytvoří jemný hustý krém.
4) Přesuneme do lednice a uchováváme v lednici. Pesto je výborné na těstoviny, saláty, opečený chlebík či třeba na zeleninové jednohubky.
Žádné komentáře:
Okomentovat