Raw kuličky alá Rafaelo |
50 g mandlí
50 g kešu oříšků
2 lžíce kokosové mouky
1 lžíce kokosového oleje
8 lžic strouhaného kokosu
3 lžíce medu
15 mandliček
1) Mandle i kešu oříšky namočte na minimálně 4
hodiny, ideálně přes noc.
2) Oříšky i mandle slijte, vhoďte do mixéru,
přidejte kokosovou mouku, kokosový olej, 2 lžíce strouhaného kokosu a med a
rozmixujte s přestávkami do hladka.
3) Při mixování ořechů hlídejte, aby se vám mixér
příliš nezahříval a „těsto“ jste si neuvařili (nebo mixér). :)
4) Z hmoty vytvarujte kuličky a do každé
z nich schovejte mandličku.
5) Obalte v kokosu a nechte půl hodiny
odpočinout v lednici.
TIP: Pokud je
chcete sněhově bílé a máte více času, mandličky si oloupejte. Postup zůstává
stejný.
Recept i fotografie je od Jany, nutriční gastronomky Zásadně zdravě
Tak to je dokonalost, vyzkouším ještě dnes!
OdpovědětVymazatDěkuji. :-)
Včera jsem dělala už druhou dávku. Jsou vynikající!
OdpovědětVymazat