150g rýžové mouky (možno i pšeničné hladké či celozrnné)
1 lžička kypřícího prášku
100g sušené třtinové šťávy
1 lžička skořice
250g nastrouhané mrkve
120g nasekaných vlašských ořechů
50g goji
50g rozinek
2 vejce
125ml rostlinného oleje
máslo na vymazání plechu
90g čerstvého smetanového sýra
40g sušené třtinové šťávy
1) Mouku spolu s kypřícím práškem vložte do mísy, přidejte sušenou třtinovou šťávu a skořici.
2) Přidejte
mrkev, ořechy, rozinky a goji.
3) Vejce
vyšlehejte do pěny a pak do nich po
částech zašlehejte olej.
4) Vlijte k mrkvové směsi, dobře promíchejte a vlijte na menší plech 20x30cm vymazaný máslem.
5) Pečte asi
30 minut při 170°C, až se těsto začne oddělovat od krajů. Nechte vychladnout.
6) Utřete do
hladka smetanový sýr se sušenou třtinovou šťávou a natřete na vychladlý
moučník.
Dobrý den, určitě recept zkusím. Jaký sýr používáte?
OdpovědětVymazat