sobota 21. listopadu 2015

Holandská hořčičná polévka

Holandská hořčičná polévka
1 - 2 stroužky česneku
2 cibule
lžíce másla
800ml zeleninového nebo hovězího vývaru
200g slaniny
kelímek smetany
pórek
3 lžíce hrubozrnné hořčice
lžíce kukuřičného škrobu
pečivo jako příloha



1) Cibuli a česnek nasekáme najemno.

2) V hrnci rozpustíme máslo a cca 3 minuty restujeme cibuli.

3) Přidáme česnek a i ten kráte  orestujeme, zalejeme vývarem a smetanou a přivedeme k varu.

4) Podélně rozpůlíme pórek, očistíme a nakrájíme na tenké plátky a přidáme do polévky spolu s hořčicí a 3 lžícemi kukuřičného škrobu, který jsme předtím rozmíchali v malém množství vody.

5) Vaříme další 4 minuty na mírném ohni. Mezitím si orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu.

6) Dochutíme solí a čerstvě umletým pepřem.

7) Servírujeme spolu s orestovanou slaninou a pečivem. 

1 komentář:

  1. Tuto hořčičnou polévku jsem jedl minulý měsíc v Holandsku. Byla na můj vkus příliš kyselá. Možná té hořčice tam bylo příliš a ta je kyselá už sama o sobě (jakoby zrnka hořčice byla naložena v octu).

    OdpovědětVymazat