sobota 21. listopadu 2015

Ctrónovo hořčičná omáčka s tofu a bramborami

Citrónovo hořčičná omáčka s tofu a bramborami
4 porce

1 lžíce olivového oleje
1/4 šálku hořčice
2 lžíce cintrónové šťávy
2 lžíce sušeného tymiánu
2 lžíce papriky (sladké nebo pálivé, dle chuti)
0,7kg brambor
1 balení firm tofu
1/2 hrnku zeleninového vývaru
sůl, pepř

1) Troubu předehřejte na 220°C. Smíchejte olivový olej, hořčici, citronovou šťávu, tymián a papriku.

2) Tofu a omyté brambory dejte do zapékací mísy. Brambory mohou být oloupané nebo ponechané se slupkou, podle jejich stáří. Promíchejte s připravenou směsí.

3) Osolte, opepřete, zalijte vývarem a pečte cca 45 minut až hodinu, dokud brambory nezměknou a na povrchu se nevytvoří křupavá krusta. 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat