úterý 21. dubna 2015

Čirokovo-arašídové sušenky s chia semínky

Čirokovo arašídové sušenky s chia semínky
Množství na cca 36 ks

100 gr čirokového zrna
125 gr arašídového másla
70 gr kokosový cukr/panela
špetka soli
2 lžíce chia semínek

1)  Čirokové zrno dobře propláchneme a namočíme alespoň dvě hodiny předem do vody.

2) Následně vodu slijeme, zalijeme čerstvou vodou a necháme na mírném plameni vařit příbližně 1 hodinu do změknutí.

3) Troubu předehřejeme na 190°C. K lehce vychladlému čiroku přidáme arašídové máslo, cukr a chia semínka a tyčovým mixérem promícháme (lehce, abychom nerozmixovali všechna zrna).

4)  Pomocí dvou lžiček formujeme na plech hromádky, které rozplácneme navlhčenými prsty na sušenky. Pečeme 13-15 minut (čím déle, tím budou křupavější).

5) Po vyjmutí z trouby budou sušenky ještě měkké, ztvrdnou až po vychladnutí.








Autorkou receptu i fotografie je Kašulka z blogu histaminovakasulka.com

Žádné komentáře:

Okomentovat