Saláte z červené rýže |
2 porce/ 50 minut
1/2 hrnku červené rýže
1 avokádo
1/2 - 1 červená cibule
lusky cukrového hrášku
nebo okurka
4 lžíce olivového oleje
šťáva z 1/2 citrónu
sůl, pepř
1) Rýži propláchněte ve studené vodě
a vařte cca 40minut do měkka a nechte zchládnout.
2) Nadrobno nakrájejte cibuli, na
větší kostky pak avokádo a hrášek nebo okurku. Promíchejte s rýží.
3) V hrnku smíchejte olivový
olej, citronovou šťávu a podle chuti sůl a pepř. Zálivku smíchejte s rýží.
Tento velmi jednoduchý recept je originální
zejména kombinací chutí daných ingrediencí. Samotná červená rýže má zemitou,
lehce oříškovou chuť, proto nejlépe chutná v kombinaci s čerstvou
zeleninou. Salát můžete podávat samostatně nebo i jako přílohu.
Žádné komentáře:
Okomentovat