sobota 17. ledna 2015

Salát z červené rýže

Saláte z červené rýže
2 porce/ 50 minut

1/2 hrnku červené rýže
1 avokádo
1/2 - 1 červená cibule
lusky cukrového hrášku
nebo okurka
4 lžíce olivového oleje
šťáva z 1/2 citrónu
sůl, pepř 

1) Rýži propláchněte ve studené vodě a vařte cca 40minut do měkka a nechte zchládnout.

2) Nadrobno nakrájejte cibuli, na větší kostky pak avokádo a hrášek nebo okurku. Promíchejte s rýží.

3) V hrnku smíchejte olivový olej, citronovou šťávu a podle chuti sůl a pepř.  Zálivku smíchejte s rýží.


Tento velmi jednoduchý recept je originální zejména kombinací chutí daných ingrediencí. Samotná červená rýže má zemitou, lehce oříškovou chuť, proto nejlépe chutná v kombinaci s čerstvou zeleninou. Salát můžete podávat samostatně nebo i jako přílohu.

Žádné komentáře:

Okomentovat