neděle 2. listopadu 2014

Kokosová panna cotta s pečenými švestkami a kaštanovým přelivem


Kokosová panna cotta s pečenými švetskami a kaštanovým přelivem
Na 4 porce

40g kokosového krému Renuka (pro intezivnější kokosovou chuť klidně i trošku více)
3 lžíce sirupu z agáve (nebo medu)
1 lžička agarových vloček
2 švestky
1 lžička skořice
1/2 lžičky vanilky
(1 cl Amaretta)
snítky máty

1) Kokosový krém rozpusťte ve 160ml vody, tím vznikne kokosové mléko.

2) 200ml mléka vlijte do rendlíčku, zahřejte na bod těsně pod varem a přisypte agarové vločky. Míchejte, dokud se vše dobře nerozpustí. Přidejte vanilku a oslaďte podle chuti.

3) Nachystejte si libovolné formičky nebo mističky a hmotu do nich vlijte.

4)  Dejte vychladit do ledničky na alespoň 2 hodiny, nejlépe přes noc.

5) Do pekáčku dejte vypeckované švestky nakrájené na měsíčky, zalijte je trochou Amaretta a podlijte lehce vodou, posypte skořicí a dejte péct na 15 minut na 160°C.

6) V rendlíku rozehřejte 50 g kaštanového pyré se zbytkem kokosového mléka a vytvořte polevu.

7) Panna cottu servírujte vyklopenou nebo v mističce s pečenými švestkami přelité kaštanovou polevou a snítkou máty.

TIP: Pokud nemáte agar, klidně použijte želatinu. Ovocným variacím se meze nekladou! :)


Autorkou receptu i fotografie je Jana, nutriční gastronomka ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Žádné komentáře:

Okomentovat