sobota 27. září 2014

Křupavá granola s kešu máslem


Křupavá granola s kešu máslem
200g javorového sirupu
100g kešu másla
30g másla
500g vloček
100g mandlí
80g dýňových semínek
100g nasekaných sušených meruněk
100g brusinek
2 lžičky skořice

1) Zahřejte troubu na 180°C. V míse smíchejte ovesné vločky, mandle, dýňová semínka a skořici.
2) Za pomoci mixéru smíchejte kešu máslo, rozpuštěné máslo a javorový sirup.
3) Suchou směs rozprostřete na dva plechy a polejte mokrou směsí. Dobře promíchejte.
4) Pečte 20 minut a zhruba v polovině času promíchejte.
5) Nechte vychladnout a skladujte ve vzduchotěsné nádobě. Granola vám vydrží 3 – 4 týdny.



TIP: Přísady můžete obměnit dle vlastní chuti, přidat jiné ovoce, ořechy, semínka apod

2 komentáře:

  1. Ovoce se také peče nebo se dává až do upečeného? Lenka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, peče se to celé komplet. 20 minut je krátká doba, nemusíte se bát, že by nějak ztvrdlo apod.

      Vymazat