sobota 17. května 2014

Nákyp z černé rýže s kokosovým mlékem a mangovým pyré

Nákyp z černé rýže s kokosovým mlékem a mangovým pyré
Bez lepku, vajec a ořechů
4porce


Ingredience:
1 šálek černé rýže
3 šálky vody
1 1/2 šálku kokosového mléka
2/3 šálku kokosového cukru (nebo panely)
1/2 šálku pyré z manga









1) Rýži několikrát propláchněte a zbavte všech nečistot. Nechte namočenou ve vodě přes noc, nebo alespoň několik hodin.

2) V hrnci s vodou povařte rýži do měkka, nechte vychladnout a případnou přebytečnou vodu slijte. 

3) Kokosové mléko lehce zahřejte a rozpusťte v něm cukr, poté mléko i s cukrem nalejte do rýže a opět na mírném ohni povařte, dokud kaše nedosáhne požadované konzistence. 

4) Směs nalejte do máslem vymazaných kokotek a pečte asi 10minut při 200°C, dokud z ní nebude pevný nákyp. Rýži nepečte příliš dlouho, raději ať je ještě vlhká, než  suchá.

5) Mango oloupeme a pomocí tyčového mixeru z něj uděláme pyré, které poklademe na hotový a již chladnější nákyp.





Žádné komentáře:

Okomentovat