sobota 17. května 2014

Celozrné šátečky z dýňové mouky

Celozrné šátečky z dýňové mouky
Na 6 šátečků:
50 g mletých lněných semínek
20 g dýňové mouky Adveni 
30 g medu
75 ml vlažné vody
špetka jedlé sody














1) Lněná semínka můžeme rozemlít pomocí mixéru nebo mlýnku. 

2) Dýňovou a lněnou mouku smícháme s jedlou sodou, přidáme med a zalijeme vlažnou vodou. Důkladně zamícháme a necháme pět minut odpočívat. 

3) Hustou lepkavou pastu rovnoměrně rozetřeme na máslem vymazaný plech, snažíme se vytvarovat co nejtenčí obdélník, o rozměru minimálně 15 x 20 cm. 

4) Pečeme v troubě na 180°C cca4 minuty, aby se těsto spojilo.
 5) Mezitím si připravíme náplň, já zvolila mleté ořechy s meruňkovou marmeládou a švestkovou povidly s mletým mákem.

6) Pak plech vytáhneme z trouby a  těsto ihned nakrájíme na šest čtverců. Čtverce naplníme libovolnou náplní a protilehlé rohy spojíme. Těsto je dostatečně lepkavé a pružné, nerozpadne se. Pomažeme žloutkem (pokud vám vejce vadí, tento krok můžete vynechat). Pečeme dalších 15 minut. 


7) Chuť šátečků připomíná celozrnné pečivo, až na ten drobný rozdíl, že jsou tyto šátečky opravdu celozrnné a zdravé ;)






Recept z blogu veseleboruvky.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat