Mandlové brownies s kakaovým máslem |
Příprava 30minut
120 g
čokolády 80% kakaa
30 g
bílé čokolády
15 g kakaových bobů
20 g
kvalitního kakaa
40 g mletých
mandlí
2 velká
vejce (lze nahradit 2 banány nebo avokádo)
1. Ve vodní lázni rozpusťte 120g nalámené hořké čokolády, přidejte běžné i
kakaové máslo a za občasného míchání pozvolna nechte rozpustit.
2. Odstavte z
vodní lázně a ponechte při pokojové teplotě chladnout.
Zatímco vám
čokoládový základ chladne, připravte si zbylé suroviny. Bílou čokoládu
nakrájejte na menší kousky.
3. Kakaové
boby rozdrťte v hmoždíři na menší kousky, ale ne úplně na prach.
4. Vejce
rozklepněte do vyšší nádoby a šlehejte tak dlouho, až z nich vznikne hustá světlá pěna
(klidně i 8 minut, záleží na výkonnosti vašeho šlehače).
5. Jakmile
čokoládový základ zchladl na pokojovou teplotu, zapněte si troubu na 180°C. Teď
je třeba smíchat všechny suroviny v těsto tak, aby zůstalo krásně nadýchané,
což vyžaduje trošku trpělivosti.
6. Na konec do těsta jemně vmíchejte nasekanou bílou
čokoládu a podrcené kakaové boby.
7. Těsto vylejeme na menší hlubší plech (cca 30x20cm)
vymazaný máslem.
8. Vložte do vyhřáté trouby. Pečte tak dlouho, až povrch
těsta zpevní, okraje se začnou mírně oddělovat od stěn a na špejli zapíchnuté
do těsta ulpí vlhké mazlavé drobečky cca 15 minut.
Pozn.
Brownies je hodně nízké, budete li chtít vyšší, udělejte si dvojnásobné
množství.
Žádné komentáře:
Okomentovat