Bonbóny z kakaového másla a kokosu |
Bez lepku i laktózy.
na cca 16 kousků
200g strouhaného bio kokosu
40g kakaového másla
agáve sirup na doslazení
+ libovolně - rozinky, oříšky, kaštanové vločky, burizony, kakaové boby,...
1) Do nádoby tyčového mixéru vysypeme strouhaný kokos (koupíte už v sáčku) a mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne "kokosové mléko".
2) Kakaové máslo rozpustíme - stačí pouze chvíli nad párou, taje už při 38°C, přidáme do "kokosového mléka" a promixujeme.
3) Nakonec osladíme sirupem z agáve a plníme do formiček (já použila silikonové). Je možné do hmoty cokoli přidat - do části můžete přisypat kakao, přidat rozinky nebo kaštanové vločky apod.
Dobrý den,
OdpovědětVymazatděkuji za velmi lákavý recept. Mám dotaz k prvnímu kroku - opravdu mám mixovat jen 200g suchého strouhaného kokosu? nepřidává se tam nějaká voda nebo mléko nebo tak něco? Nějak mi nejde do hlavy, kde by se tam z toho suchého kokosu vzalo to tekuté mléko. Děkuji Silvie
opravdu mixovat jen ten kokos. Rozhodně však sáhněte po bio a nepraženém strouhaném kokosu, ten je totiž "šťavnatější" než ten nebio..(já použila tento http://www.countrylife.cz/kokos-strouhany-200-g-bio-country-life) Dokonce mixování netrvá ani příliš dlouho - ani ne za deset minut je to hotové :)
VymazatDobrý den, dalo by se použít i hotové kupované kokosové mléko z plechovky? Děkuji Míša :-)
OdpovědětVymazatMíšo, asi by to mělo jít, ale nikdy jsem to nezkoušela, takže nevím! Třeba to zkusit nejdřív s menším množstvím a uvidí se :)
VymazatCo jiného by se dalo použít místo kokosového mléka?
OdpovědětVymazat