pátek 18. dubna 2014

Čokoládové bonbony z kakaového másla a kokosu

Bonbóny z kakaového másla a kokosu
Výborné a velmi jednoduché bonbónky, chteré chutnají jako čokoládové raffaelo :)
Bez lepku i laktózy.

na cca 16 kousků
200g strouhaného bio kokosu
 40g kakaového másla
agáve sirup na doslazení
+ libovolně - rozinky, oříšky, kaštanové vločky, burizony, kakaové boby,... 

1) Do nádoby tyčového mixéru vysypeme strouhaný kokos (koupíte už v sáčku) a mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne "kokosové mléko".

2) Kakaové máslo rozpustíme - stačí pouze chvíli nad párou, taje už při 38°C, přidáme do "kokosového mléka" a promixujeme.

3) Nakonec osladíme sirupem z agáve a plníme do formiček (já použila silikonové). Je možné do hmoty cokoli přidat - do části můžete přisypat kakao, přidat rozinky nebo kaštanové vločky apod.

4) Dáme na pár hodin do lednice ztuhnout.



5 komentářů:

  1. Dobrý den,
    děkuji za velmi lákavý recept. Mám dotaz k prvnímu kroku - opravdu mám mixovat jen 200g suchého strouhaného kokosu? nepřidává se tam nějaká voda nebo mléko nebo tak něco? Nějak mi nejde do hlavy, kde by se tam z toho suchého kokosu vzalo to tekuté mléko. Děkuji Silvie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. opravdu mixovat jen ten kokos. Rozhodně však sáhněte po bio a nepraženém strouhaném kokosu, ten je totiž "šťavnatější" než ten nebio..(já použila tento http://www.countrylife.cz/kokos-strouhany-200-g-bio-country-life) Dokonce mixování netrvá ani příliš dlouho - ani ne za deset minut je to hotové :)

      Vymazat
  2. Dobrý den, dalo by se použít i hotové kupované kokosové mléko z plechovky? Děkuji Míša :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, asi by to mělo jít, ale nikdy jsem to nezkoušela, takže nevím! Třeba to zkusit nejdřív s menším množstvím a uvidí se :)

      Vymazat
  3. Co jiného by se dalo použít místo kokosového mléka?

    OdpovědětVymazat