sobota 15. února 2014

Kuřecí prsa s koriandrem, červenou thajskou kari omáčkou a arašídovým máslem


Úžasný a jednoduchý recept na dušená kuřecí prsa přelitá omáčkou ochucenou koriandrem zázvorem, česnekem, arašídovým máslem, kokosovým mlékem a červenou thajskou kari omáčkou.

Kuřecí prsa s koriandrem a omáčkou z arašídového másla
4 porce (a zbytek omáčky můžete uchovat v ledničce na příště)


4 kuřecí prsa, lehce naklepaná
2 lžíce loupaného mletého ​​čerstvého zázvoru
1 lžíce nasekaného čerstvého česneku
1/2 šálku přírodního arašídového másla (bez přidaného cukru)
1/4 šálku neochuceného rýžového octa
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce třtinového cukru
1 lžička červené thajské kari pasty
3 lžíce kuřecího vývaru
čerstvě mletý černý pepř podle chuti
2 lžíce arašídového oleje (může být i jiný)
1 hrnek neslazeného kokosového mléka
4 lžíce jemně nasekané natě koriandru a trošku na ozdobu


        1)   Lehce naklepejte kuřecí prsa.

        2)   Do sekací nádoby tyčového mixéru dejte česnek a zázvor, rozmixujte.



        3)   Smíchejte s arašídovým máslem, rýžovým octem, sójovou omáčkou, cukrem, kari pastou a kuřecím vývarem.



       4)   Na velké pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm kuřecí prsa dozlatova.



       5)   Vyjměte maso, snižte teplotu na minimum a vlijte do pánve 1 hrnek kokosového mléka. Zhnědlé kousky odstraňte.

       6)   Vmíchejte připravenou směs s arašídovým máslem a povařte asi 2 – 3minuty, dokud není směs horká, hladká a dobře spojená.

       7)   Odstraňte z ohně a vmíchejte koriandr.



       8)   Jako přílohu doporučujeme rýži.

Přejeme Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat