Úžasný a jednoduchý recept na dušená kuřecí prsa přelitá
omáčkou ochucenou koriandrem zázvorem, česnekem, arašídovým máslem, kokosovým
mlékem a červenou thajskou kari omáčkou.
Kuřecí prsa s koriandrem a omáčkou z arašídového másla |
4 porce (a zbytek omáčky můžete uchovat v ledničce na
příště)
4 kuřecí prsa, lehce naklepaná
2 lžíce loupaného mletého čerstvého zázvoru
1 lžíce nasekaného čerstvého česneku
1/2 šálku přírodního arašídového másla (bez přidaného cukru)
1/4 šálku neochuceného rýžového octa
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce třtinového cukru
1 lžička červené thajské kari pasty
3 lžíce kuřecího vývaru
čerstvě mletý černý pepř podle chuti
2 lžíce arašídového oleje (může být i jiný)
1 hrnek neslazeného kokosového mléka
4 lžíce jemně nasekané natě koriandru a trošku na ozdobu
1)
Lehce naklepejte kuřecí prsa.
2)
Do sekací nádoby tyčového mixéru dejte česnek a
zázvor, rozmixujte.
3)
Smíchejte s arašídovým máslem, rýžovým
octem, sójovou omáčkou, cukrem, kari pastou a kuřecím vývarem.
4)
Na velké pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na
něm kuřecí prsa dozlatova.
5)
Vyjměte maso, snižte teplotu na minimum a vlijte
do pánve 1 hrnek kokosového mléka. Zhnědlé kousky odstraňte.
6)
Vmíchejte připravenou směs s arašídovým
máslem a povařte asi 2 – 3minuty, dokud není směs horká, hladká a dobře
spojená.
7)
Odstraňte z ohně a vmíchejte koriandr.
8)
Jako přílohu doporučujeme rýži.
Přejeme Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat