pondělí 20. ledna 2014

Polévka z mungo fazolí s řasou wakame

Polévka z mungo fazolí s řasou wakame
3 lžíce olivového oleje
1 velká cibule
1 velká mrkev
200g fazolek mungo
1,5l vody
5 plátků řasy wakame
sůl, pepř a majoránka dle chuti
1 bio zeleninový bujón (není nutný)








1) Mungo fazolky si namočíme den předem do studené vody. 
2) Před vařením vodu slijeme, zalijeme čerstvou vodou a fazolky krátce povaříme do měkka cca 25minut. 
3) Mezitím si nakrájíme na jemno cibuli a na větší kousky mrkev. 
4) V hrnci na oleji nejdříve osmažíme cibuli, jakmile zesklovatí přidáme mrkev a okapané mungo fazole. Vše krátce osmahneme. 
5) Poté zalijeme horkou vodou a přidáme řasu, majoránku, bujón, sůl, pepř a povaříme cca 15 minut, dokud mrkev nezměkne. 
6) Nakonec část polévky rozmixujeme tak, aby v ní zůstaly i celé kousky mrkve a fazolek. Není to nezbytné, ale je to lepší zejména kvůli řasám, budou se lépe jíst.


TIP: Řasu wakame k nám dováží firma Sunfood VM, která dodává do prodejen zdravé výživy. Je možné koupit   ji i zde
Jakkoli se může zdát balení malé, věřte, že vám vydrží na hodně pokrmů.

Více o tom, v čem je řasa Wakame pro naše tělo prospěšná najdete v kategorii "Články nejen o jídle"

Žádné komentáře:

Okomentovat